Jak připravit kuchyni na stěhování?



V kuchyni se nachází spousta drobností, které musíte stěhovat s tou největší opatrností. Křehké sklo, nádobí, těžké hrnce, spotřebiče, potraviny. Pro přestěhování takových věcí potřebujete čas, trpělivost a také určitý systém. A dobrou organizaci. Dobrá příprava vám ušetří nervy a také čas při zařizování kuchyně ve vašem novém domově. Pokud si chcete ušetřit práci nejenom se stěhováním kuchyně, ale se stěhováním celkově, najměte si stěhovací službu. Stěhovací služba nemusí být drahá, ani pokud se stěhujete v hlavním městě. Levné stěhování Praha vás finančně nezruinuje a přitom vám taková služba udělá stěhování daleko lehčí a snesitelnější.

kuchyně

A jak tedy na stěhování kuchyně?

Začněte včas

Ideálně začněte alespoň týden předem s důkladnou přípravou. Každý den se zaměřte na jednu oblast. Jeden den třeba nádobí, druhý den potraviny, třetí den spotřebiče. Tak se vyhnete tomu, že budete všechno dělat na poslední chvíli.

Roztřiďte si věci

Kuchyně bývá obvykle plná věcí, které už nepotřebujete. Hrníčky, které už jsou dobré tak na vyhození, sklenice, které se k ničemu nehodí a podobně. Takové věci bez milosti vyhoďte. U ptoravin zkontrolujte trvanlivost a ty, které jsou již prošlé, vyhoďte pryč. Pokud nechcete věci vyhazovat, nabídněte je jako dar svým blízkým nebo na charitu.

stěhováci

Balte věci chytře

Křehké nádobí zabalte do bublinkové fólie nebo do utěrek. Těžké věci, jako třeba hrnce nebo pánve dejte do menších krabic. Bude se s nimi lépe manipulovat. Příbory dejte do svazků, abyste je nepoztráceli. Sklenice a hrníčky skládejte do krabic ve svislé poloze. Je menší šance, že se rozbijí. A krabice s věcmi označte jasně nápisem kuchyně. Ty, kde je nádobí označte navíc slovem „křehké“.

Spotřebiče

Důležitá je také příprava spotřebičů. Chladničku a mrazák odmrazte alespoň 24 hodin předtím, než je budete stěhovat. Troubu důkladně vyčistěte a poté nechte dobře usnout. Rychlovarnou konvici, kávovar a tak dál zabalte nejlépe do originálních krabic.