Druhy ledniček

Na trhu se objevuje velké množství typů ledniček, které jsou různě velké, s mrazákem nebo bez, nejrůznějších barev a designů. Mezi jakými typy si můžeme vybírat?
plyšák u ledničky
Kombinovaná lednice je nejoblíbenější volbou domácností. Kombinuje chlazení s mrazením a je proto velmi praktická. Je cenově dostupná a nabízí široký výběr modelů, velikostí, funkcí a barev. Jsou vhodné pro menší i velké rodiny, některé modely jsou doplněny nápojovým automatem. Její nevýhodou je menší kapacita mrazáku.
Velký prostor pro uložení chlazených potravin skýtá monoklimatická lednice neboli bez mrazáku, která je ideální zejména pro velké rodiny. Hodí se do prostředí, kde není nutný mrazák nebo je potřeba velký samostatně stojící mrazák. Velkou výhodou kromě objemu je také to, že se nemusí odmrazovat, nevýhodou je pak menší výběr na trhu.
Do menších kuchyní a pro jednotlivce jsou vhodné malé pultové lednice. Některé modely mají také mrazicí box. Jsou oblíbené zejména studenty na koleji, jednotlivci či páry a také jako minibar do kanceláří. Díky svým menším rozměrům mají také nižší spotřebu energie. Jejich nevýhodou je jejich vyšší hlučnost a menší kapacita.
Pro sladění s designem v interiéru je vhodná vestavná lednice. Na výběr jsou modely různých velikostí, funkcí i technologií, s mrazákem nebo bez. Jejich nevýhodou je pak nutnost odborné instalace, která je náročnější než u běžnějších typů.
U početných rodin jsou oblíbené velké americké ledničky. Jejich velkou výhodou je oddělená chladící a mrazící část, velký úložný prostor, moderní design a také to, že její častou součástí je automat na dávkování ledu a ledové tříště a vychlazené vody. Mají také i své nevýhody, se kterými souvisí jejich velikost. Jsou jimi vyšší spotřeba energie a také složitější dopravení na místo určení, je proto potřeba si změřit rozměry transportní cesty do kuchyně. Další její nevýhodou je také vyšší cena.
Stylový design mohou lidé nalézt u retro ledniček, které jsou na pohled nádherné. Na výběr je z mnoha typů, barev a tvarů ledniček, jejich nevýhodou je vyšší cena.
potraviny v lednici
Mezi neobvyklými typy jsou vinotéky, které jsou speciálně přizpůsobené pro chlazení vína. Pro více druhů vína jsou vhodnější vícezónové modely, ale vyrábí se i pouze jednozónové. Dalším takovým typem je chladící vitrína, která má přední stranu prosklenou a je tak na zboží vidět bez nutnosti otvírání dveří. Oblíbená je především v restauracích či malých obchodech.